لیزر درمانی پوست چرب
علائم پوست چرب
مشخصه ی پوست چرب وجود منافذ بزرگ و پوستی درخشنده و ضخیم میباشد. در این وضعیت روغن بیش از حد تولید شده و بنابراین مشکل آبرسانی به پوست نیست بلکه معمولاً بروز دانه های سرسیاه و جوش دردسرساز هستند. افراد مبتلا به پوست چرب برای کاهش میزان درخشش پوست خود در طول روز مشکل دارند و معمولاً احساس میکنند که باید صورت خود را بطور مکرر بشویند. پوست چرب میتواند در اثر تغییرات هورمونی، لوازم آرایشی، ژنتیک، رژیم غذایی یا مصرف برخی داروها ایجاد شود. یکی از مزایای این نوع پوست این است که به دلیل وجود رطوبت اضافه و در نتیجه آبرسانی مناسب به پوست و بروز چین و چروک کمتر معمولاً دیرتر اثرات پیری روی آن مشاهده میشود.
درمان پوست چرب با لیزر
لیزر آی پی ال یک درمان نوین برای بهبود وضعیت پوست و درمان چربی پوست است. این درمان برای بیمارانی انجام میشود که درمانهای متداول جوش، درمانهای موضعی، کرمها، قرصها و غیره تاثیری نداشتهاند و به دنبال راه حلی برای مشکل چرب بودن پوست خود و جوشهای صورتشان میباشند. درمان با لیزر تنها برای پوستهای روشن و غیر برنزه مناسب است. متخصص پوست در ابتدا پوست بیمار را به دقت پاک میکند. ژلی مشابه با آنچه که در سونوگرافی استفاده میشود، بر روی کل صورت پخش میگردد.
این ژل برای محافظت از سطح پوست و تضمین انتقال طول موجهای لیزر به پوست مورد استفاده قرار میگیرد.طول موج اولیه بر روی لایه ی سطحی اپیدرم تاثیر میگذارد. عملکرد آن به دو صورت است: باکتریهایی که تا حدی مسئول بروز آکنه هستند را میکشد و عروق خونی که تغذیه کننده غدد زیر پوستی میباشند را از بین میبرد. طول موج دوم بر روی لایه های عمیق تر اثر میگذارد و موجب تحریک سلولهای فیبروپلاست که امکان تولید کلاژن را فراهم میکنند، میگردد. مدت زمان یک تابش به صورت میلی ثانیه اندازه گرفته میشود اما با وجود اینکه سریع است، بدون درد نمیباشد. نتایج حاصل از این روش لیزری همیشگی نخواهد بود و برای حفظ نتایج نیاز به جلسات اضافه ای میباشد.
نگهداری از پوست چرب
محصولاتی که نقش خشک کنندگی پوست را دارند ممکن است موجب احساس خوبی شوند اما معمولاً با وادار کردن پوست به تولید روغن بیشتر در نهایت وضعیت را بدتر میکنند. اولین مرحله در نگهداری از پوست چرب بررسی دقیق روند فعلی مراقبت از پوست میباشد. رژیم مراقبت از پوست برای کنترل چربی پوست باید برنامه ای ساده اما موثر باشد. شما باید از برنامه ای پیروی کنید که شامل پاکسازی، لایه برداری، شاداب سازی و آبرسانی پوست باشد. این امر منجر به تولید چربی کمتر، منافذ کوچکتر و بروز کمتر جوش میگرددو به درمان پوست چرب کمک میکند.
پاک سازی
دو بار در روز از یک پاک کننده ملایم صورت استفاده کنید. متخصصین پوست عقیده دارند که پاک کردن پوست بهترین راه برای کاهش روغن میباشد. مطمئن شوید که پاک کننده مورد استفاده غیر قلیایی باشد (یعنی از صابونهایی به شکل قالب استفاده نکنید). در اینجا هدف پاک کردن پوست بدون تحریک آن میباشد. محصولات فاقد عطر حاوی بنزوئیل پراکسید، اسید سالیسیلیک، اسید گلیکولیک یا اسید بتا هیدروکسی اغلب بهترین گزینه هستند. این محصولات تا حدودی اسیدی میباشند پس برای اطمینان از عدم واکنش منفی پوست به مقدار کمی از آنها استفاده کنید. صورت خود را با آب ولرم بشویید، آب داغ به راحتی موجب تحریک پوست میگردد.
شاداب کردن پوست
از یک تونر فاقد الکل مانند اسیدهای آلفا هیدروکسی استفاده کنید. یک تونر خوب با از بین بردن باقیمانده ی سلولهای مرده پوست یا لوازم آرایشی که میتوانند موجب مسدود شدن منافذ گردند، به بهبودی پوست کمک کرده، منافذ بزرگ را کوچک میکند و منجر به کاهش التهاب میگردد.
لایه برداری
لایه برداری یکی از مهمترین مراحل مراقبت از پوست و درمان پوستهای چرب است. پوست چرب دارای لایه ی ضخیمی از سلولهای مردهی بر روی سطح آن میباشد و پوشش منافذ نیز ضخیم شده اند. لایه برداری بهترین روش برای از بین بردن این لایه است که موجب کاهش منافذ مسدود و صاف تر شدن پوست می گردد.بهترین ماده لایه بردار برای پوست چرب اسید سالیسیلیک است؛ این اسید نه تنها سطح پوست بلکه داخل پوشش منافذ را نیز لایه برداری میکند و منجر به بهبود عملکرد منافذ و تسهیل جریان روغن به سطح پوست میشود. اسید سالیسیلیک دارای خصوصیات ضد التهابی است که به کاهش تولید روغن کمک میکند. علاوه براین، لایه بردار در حالت مطلوب حاوی هیدروکسی کینون است که در طول زمان به از بین رفتن علائم قرمز ناشی از لکه های پوستی می انجامد.
محافظت در برابر نور خوشید و آبرسانی
ممکن است عجیب به نظر برسد که باید پوستی که چرب است را مرطوب کرده و به آن آبرسانی کنید، اما در واقع این نوع پوست نیز نیاز به مرطوب شدن و محافظت در برابر نور خوشید دارد. اگر پوست در معرض اشعه های ماوراء بنفش خورشید قرار بگیرد، ممکن است وضعیت آن بدتر شده و تحریک شود و در نتیجه روغن بیشتری تولید کند. در حالت مطلوب باید با استفاده از یک مایع سبک، لوسیون، سرم یا ژل با حداقل SPF ۲۰ پوست خود را مرطوب کنید. حتی با وجود پوست چرب استفاده از کرم ضد آفتاب برای پیشگیری از چین و چروک و کاهش لکه های قرمز ضروری است. اگر به دلیل اینکه کرمهای ضد آفتابی که استفاده میکنید بیش از حد چرب یا غلیظ هستند از آنها استفاده نمیکنید، گزینه های دیگری نیز موجود میباشند.
جذب روغن اضافه
با کنترل کردن و از بین بردن چربی پوست خود، احتمالاً نیاز به استفاده از محصولاتی برای جذب روغن به صورت هفتگی، دو بار در هفته و یا حتی روزانه خواهید داشت. برای بسیاری از افراد استفاده از کاغذهای جذب کننده چربی موثر میباشد. این روش، راه حلی سریع و موثر را برای جذب روغن اضافه فراهم میکند. هر چند موجب کاهش تولید روغن پوست نمیگردد بنابراین برای دستیابی به بهترین نتایج این درمان باید همراه با یک رژیم پاکسازی انجام شود. در هنگام استفاده از کاغذهای جذب کننده از مالیدن پوست خود با فشار پرهیز کنید و به آرامی آنها را بر روی پوست خود قرار داده و به مدت ۱۰ ثانیه یا بیشتر نگه دارید. ساییدن کاغذ بر روی پوست موجب تحریک آن میشود.
آرایش
مواد آرایشی باید بدون روغن باشند. در طول روز از پودرهای آرایشی معدنی استفاده نمایید و از کرمهای غلیظ که میتوانند موجب مسدود شدن منافذ پوستی شوند پرهیز کنید. در شرایط مطلوب بهتر است که پس از استفاده از کاغذهای جذب کننده چربی، از یک لایه مواد آرایشی بصورت پودر استفاده شود. بطور کلی تمیز کردن پوست چرب در صورت پیروی از یک برنامه ی ساده و پرهیز از عواملی که میتوانند موجب تحریک بیشتر پوست و افزایش تولید روغن شوند، بسیار راحت خواهد بود.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند،بلوک آ،طبقه سوم،کلینیک صدف
تلفن : 32240828 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
چگونه پوست را در هواي سرد، نرم نگه داريم؟
تاریخ انتشار : 1388-09-16 -
راههای مقابله با ترکهای پوستی
تاریخ انتشار : 1388-10-21 -
خارش پوست دلایل و راهکارهای درمان آن
تاریخ انتشار : 1395-08-01تاریخ بروز رسانی : 1395-08-01 -
روش های کارآمد روشن شدن رنگ پوست
تاریخ انتشار : 1388-04-05تاریخ بروز رسانی : 1395-07-05 -
زیبایی و بهداشت پوست در تابستان
تاریخ انتشار : 1388-04-15 -
چگونه پوستی زیبا داشته باشیم؟
تاریخ انتشار : 1389-11-16 -
نکات بهداشتی مهم در رابطه با پوست
تاریخ انتشار : 1390-02-07 -
سلامتی پوست ، مو و ناخن
تاریخ انتشار : 1390-02-05 -
خشکی پوست در زمستان
تاریخ انتشار : 1389-11-02 -
نکاتی برای پوست های مستعد آکنه و جوش
تاریخ انتشار : 1397-09-21 -
هفت راز جوانی پوست
تاریخ انتشار : 1391-01-26 -
آرایش و پیری یا جوانی پوست
تاریخ انتشار : 1388-04-19 -
بیماریهای عفونی پوست و استخرهای شنا
تاریخ انتشار : 1388-04-29 -
بازار داغ پیلینگ پوست صورت
تاریخ انتشار : 1388-05-03 -
خشكي پوست
تاریخ انتشار : 1388-05-09 -
آلرژی های پوستی
تاریخ انتشار : 1388-05-17 -
پوست سالم و روزه داری
تاریخ انتشار : 1388-05-31 -
حفظ سلامتی پوست با تغذیه مناسب
تاریخ انتشار : 1390-01-15 -
بیماریهای پوستی مرتبط با شغل
تاریخ انتشار : 1389-12-24 -
رموز جوانی و شادابی پوست
تاریخ انتشار : 1388-07-25
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .