دکتر فقیهیمرکز للتجمیل و زراعه الشعر صدفعضویت
دلایل ایجادتیرگی دور چشم
تکنیک ها ی جوانسازی دست ها
آفتاب سوختگی و راه کار درمانی آن
مزوتراپی چگونه انجام میشود؟
تاثیر هیرفیلر بر رشد مجدد موها
جوانسازی دوباره با آرف فرکشنال

عوامل ایجاد جوش های جوانی یا آکنه

آکنه یا جوش صورت یک اختلال پوستی التهابی است که در سنین نوجوانی شروع می شود ، این عارضه فولیکول مو و نواحی از بدن که دارای غدد سباسه فراوان است مثل اطراف بینی ، پیشانی ، چانه ، قسمت های فوقانی پشت و سینه و شانه ها را درگیر می کند.آکنه یک بیماری کشنده نیست ولی می تواند باعث اسکار دائمی و مشکلات روحی و روانی بزرگی برای بیمار شود.. اصولاً پیدایش جوش غرور ناشی از افزایش ترشح چربی و تجمع میکروب در غده چربی کنار مو است.بنابراین رعایت نکات بهداشتی می تواند نقش مؤثری در بهبود آن داشته باشد.دستکاری کردن این جوش ها موجب انتشار عفونت به نقاط دیگر و افزایش تعداد و حجم جوش ها می شود.

امروزه آنتی بیوتیک ها و مواد ضدعفونی کننده عامل لاینفک درمان جوش های غرور هستند.لذا پیدایش آکنه ناشی از یک علت خاص نیست.ارث،میکروب ها،نوع غذا،مشکلات عصبی و روحی ،تغییرات غددی هورمونی، نوع پوست، بهداشت صورت ، مصرف برخی داروها ، و بعضی از بیماری ها در ان نقش دارند.در هنگام بلوغ،هورمون های جنسی ناگهان افزایش می یابند و مقدار آنها در خون بسیار زیاد می شود.این هورمون ها باعث افزایش ترشح چربی پوست می شوند و زمینه را برای رشد میکروب و التهاب غدد چربی صورت،و پیدایش جوش فراهم می آورند.مصرف مواد قندی مثل ماکارونی ، نان ، برنج ، شیرینی و شکلات و مصرف غذاهایی حاوی فندق ، پسته ، بادام ، موز ، نارگیل و گردو می تواند موجب تشدید آکنه شود .

ناراحتی های روحی و عصبی تأثیر بسزایی در بروز آکنه دارند.به دنبال فشارهای عصبی و کم خوابی، صورت شادابی و طراوت خود را از دست می دهد .مصرف برخی داروها ممکن است موجب تشدید جوش های غرور شود.از جمله این داروها می توان به مصرف بیش از حد ویتامین B12 ، ریفامپین ، ایزونیازید و کورتن اشاره کرد.علاوه بر موارد فوق ، مصرف مکرر و بیش از اندازه پماد بتامتازون ، فلوسینولون ، تریامسینولون و ...نیز می تواند موجب پیدایش یا تشدید آکنه شود.

درمان جوش
خانم دکتر گیتا فقیهی استاد گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان توصیه هایی برای جلوگیری از پیشرفت جوش ها و کاهش حجم و تعداد آنها دارند که رعایت این نکات تا حد بسیار زیادی باعث بهبودی جوش ها میشود.
**جوش ها را دستکاری نکنید و آنها را با فشار خالی نکنید. پوست خود را ماساژ ندهید.این کار می تواند سبب پیشرفت ضایعه شود.
** سعی کنید خواب مرتب داشته باشید.استراحت کافی داشته باشید و حتی الامکان از فشارهای روحی و عصبی بپرهیزید.
**برای شستشو از صابون اسیدی (ضد باکتری) که پزشک توصیه می کند استفاده کنید.صابون باید1-2 دقیقه طول بکشد.پس از آن صورت خود را با آب گرم بشویید تا کاملاً پاک شود.آنگاه با یک پنبه آغشته به تونر مناسب برای بستن منافذ ،سطح پوست را پاک کنید.گلاب یا آب لیموو سرکه سیب ،اثر قابض دارند و باعث افزایش گردش خون و بهبود پوست می شوندالبته برای همه توصیه نمی شوند .
**یکی از انتی بیوتیکهای خوراکی مناسب داکسی سیکلین و ماینوسیکلین هستند که بیش از 80% در اکنه موثر و مفیدند.
** برای درمان لک باقی مانده می توان از ترکیبات روشن کننده پوست و لایه بردارها استفاده کرد. البته توصیه همه پزشکان متخصص این است که بصورت خودسرانه از درمانهای دارویی و ترکیبات روشن کننده استفاده ننمایید.پزشک متخصص با بررسی همه شرایط بیمار و نوع و جنس پوست بیمار و بررسی سوابق درمانی و وراثتی اقدام به تجویز دارو و محلولهای مناسب جهت درمان مینماید.
برای اینکه اثرات این داروها خود را نشان دهد نیاز به زمان می باشد و با استفاده طولانی مدت به تدریج سبب روشن شدن پوست آن قسمت می شود

درمانهای کلینیکی موثر جهت رفع آکنه، جای جوش و جوانسازی صورت
برخی از افراد مایل هستند با درمانهای کلینیکی به جذابیت بیشتر درناحیه صورت خود برسند .توصیه به اینگونه افراد راهکار های متفاوتی است که بنابر شرایطی همچون سن،نوع و جنس پوست،نوع درخواست و میزان تغییراتی که خود مراجعه کننده از پزشک معالج دارد،بستگی دارد.به طور کلی هرگونه آثار برجای مانده از آسیبهای پوستی یا زخمها را اِسکار مینامند. در ادامه روش هایی جهت درمان جای جوش که بیشترین تاثیر را در فرآیند درمان و بهبودی دارند توصیه میکنیم.

پیلینگ میکرودرم ابریژن :
هر چه اسکار عمقی تر باشد تکرار بیشتری نیاز دارد ولی جهت اسکار های بسیار عمیق توصیه نمی شود.در این روش جوش فعال، تیرگی، محل جوش نیز بهبود می یابد و همزمان اسکارها سطحی تر می شوند.این روش یک کار فیزیکی بوده و تقریبا هیچ عارضه ای ندارد و فرد می تواند بلافاصله به محل کار خود برگردد.

IPL :
در این روش که اصطلاحا به آن لیزر iPLگفته می شود کلاژن سازی پوست تحریک می شود و اسکارها سطحی تر می شوند و با تکرار آن پوست صاف می شود. ضمن اینکه کمک به بستن منافذ، کاهش قرمزی و کاهش جوش فعال نیز می شود.این روش نیز عارضه ای ایجاد نمی کند و فرد می تواند بلافاصله به سر کار برگردد.

لیزر فراکشنال CO2 :
اسکارهای نازیبای اکنه هر جوانی را به وحشت می افکند زیرا راه حل درمانی قطعی ندارد .در سالهای اخیر اختراع دستگاه لیزر فراکشنال دی اکسید کربن می تواند راه حل موثری در این راستا باشد دراین روش توسط لیزر،لایه سطحی پوست به شکل ستونی در مقاطعی از پوست ازبین میرود .پوست اطراف این ستون های حرارتی سالم می ماند و این امر موجب تسریع روند ترمیم پوست می گرد.. از آنجائیکه سد دفاعی پوست در طی لیزر دست نخورده باقی می ماند، بنابراین فعالیت پوست حفظ میگردد و با تحریک ساخت الیاف کلاژن سبب استحکام و صاف شدن ناصافی های سطح پوست می شوند.***بالاترین و برترین نکته مراجعه به متخصصین پوست است و این حرف عامیانه که آکنه مهم نیست و خودش خوب میشود را فراموش کنید زیرا اسکار نازیبای آکنه در انتظار ساده لوحانی است که فریب صحبت عوام غیر مجرب و بی اطلاع را می خورند.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند،بلوک آ،طبقه سوم،کلینیک صدف
تلفن : 32240828 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید




نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :