مرکز للتجمیل و زراعه الشعر صدفعضویتدکتر فقیهی
تکنیک ها ی جوانسازی دست ها
تاثیر هیرفیلر بر رشد مجدد موها
آفتاب سوختگی و راه کار درمانی آن
جوانسازی دوباره با آرف فرکشنال
مزوتراپی چگونه انجام میشود؟
دلایل ایجادتیرگی دور چشم

خال ها و انواع روش های برداشت آن

خال ها در پزشکی خوشه هایی از سلول های رنگدانه دار هستند که به صورت نقاط کوچک و تیره بر روی پوست نمایان شده و می توانند در اندازه ها و رنگ های بسیار متفاوتی وجود داشته باشند. خال ها معمولاً در صورت، بازوها، پاها ظاهر می شوند، اما می توانند در هر جای دیگری از بدن نیز یافت شوند. اگر چه بیشتر خال های پوست بی ضرر هستند، اما در موارد نادر می توانند پیش سرطانی بوده و به عمل جراحی نیاز داشته باشند. همچنین برداشتن خال در برخی از بیماران ، برای دلایل زیبایی و با استفاده از جراحی، لیزر یا روش های طبیعی انواع خوش خیم، نیز رایج است.

انواع خال

خال های رایج پوست، تیره، یکنواخت در رنگ بوده و اغلب از سطح پوست بالاتر هستند. خال های آتیپیک (غیرمعمول) پوست، معمولاً بزرگ تر از خال های معمول بوده و دارای حاشیه و رنگ آمیزی نامنظمی می باشند. این خال ها به عنوان پیش سرطانی در نظر گرفته می شوند و احتمال ابتلا به ملانوم (سرطان سلول های ملانوسیت پوست) در آن ها بیش تر از خال های معمولی است.

خال ها و سرطان پوست

از آنجایی که خال های غیرطبیعی پوست به احتمال زیاد به ملانوما سرطانی ترین و کشنده ترین نوع سرطان پوست تبدیل می شوند، نظارت بر هرگونه تغییر در شکل، اندازه یا رنگ آن ها حائز اهمیت است. اگر خالی دارید که پزشک به شما گفته ممکن است سرطانی باشد، باید از آن نمونه برداری شود. چنانچه در نمونه ی شما شواهدی مبنی بر وجود سرطان باشد، برداشتن خال ضروری است.

برداشتن خال
اگرچه برداشتن خال در بیماران مبتلا به ملانوم پیشرفته ضروری است، اما بسیاری از بیماران خال های پوستی خود را به عنوان یک اقدام پیشگیرانه یا به دلیل ظاهر آن بر می دارند. در بیماران مبتلا به خال های سرطانی، جراحی تنها روش موثر برداشتن خال است. برای کسانی که می خواهند خال خود را بنا به دلایل زیبایی بردارند، جراحی و لیزر گزینه های مناسبی هستند.

جراحی برداشتن خال
سه روش برای جراحی خال وجود دارد: تراشیدن، بیوپس پانچ و عمل جراحی

۱) تراشیدن

برای خال هایی که از سطح پوست بالاتر آمده اند، استفاده می شود. در این روش، ابتدا پزشک شما یک بی حس کننده موضعی را به ناحیه اطراف خال اعمال کرده و با استفاده از یک اسکالپل کوچک و تیز خال را می تراشد.

۲) بیوپسی پانچ

تکنیک بیوپسی پانچ، معمولاً برای خال های پوستی کوچک تر استفاده می شود و شامل استفاده از یک دستگاه خاص برای پانچ کردن یک قطعه پوستی است.

۳) عمل جراحی

خال های پوستی که مسطح یا بدخیم هستند معمولاً با عمل جراحی برداشته می شوند، یعنی جراح کاملاً خال را بریده و به طور کامل آن را بر می دارد، سپس با بخیه پوست را می بندد.

برداشتن خال با لیزر

حذف خال با لیزر برای خال هایی که صاف و قهوه ای یا سیاه هستند ، مناسب تر است. حذف کامل خال با لیزر معمولاً نیاز به یک تا سه بار مراجعه به مطب پزشک متخصص دارد. او بی حسی موضعی را اعمال کرده و از لیزر برای حذف سلول های خال استفاده می کند. به طور کلی، حذف خال با لیزر برای خال های خیلی بزرگ یا خال هایی که برآمده هستند، مناسب نیست.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند،بلوک آ،طبقه سوم،کلینیک صدف
تلفن : 32240828 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید




نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :