مرکز للتجمیل و زراعه الشعر صدفعضویتدکتر فقیهی
مزوتراپی چگونه انجام میشود؟
تاثیر هیرفیلر بر رشد مجدد موها
دلایل ایجادتیرگی دور چشم
جوانسازی دوباره با آرف فرکشنال
آفتاب سوختگی و راه کار درمانی آن
تکنیک ها ی جوانسازی دست ها

علائم تشخیص شپش سر و درمان آن

شپش سر چیست ؟
شپش سرنوعی حشره کوچک شش پاست که محکم به پوست سر میچسبد و از خون انسان تغذیه میکند.هر شپش به اندازه یک دانه ی کنجد است .تخم شپش محکم به موها میچسبد و به خاطر اندازه ی کوچکش به سختی میشود آن را دید. شپش سربیشتر در بچه هایی که به مکانهای شلوغ مثل پیش دبستانی ، دبستان میروند شایع تر است.بچه ها در این سن بیشتر باهم در ارتباط هستند و ممکن است از کلاه یکدیگر استفاده کنند ، یا در بازی موهایشان با هم تماس داشته باشد و … بنابراین بیشتر در معرض گرفتاری اند.همچنین بزرگسالانی که با بچه ها زندگی میکنند ، ریسک بالایی برای مبتلا شدن دارند.

علائم تشخیص شپش سر و درمان آن
در چند سال اخیر شاهد شیوع شپش سر در بین مدارس ومهد ها ی خود هستیم و یکی از نگرانی های والدین در فصل مدارس ابتلای فرزندانشان به این معضل است . به همین منظور وبرای راحتی کار والدین ما در اینجا چند راهکار برای مقابله با شپش سر را بیان می کنیم .

از کجا بدانیم که آیا خود یا فرزندمان دچار شپش سر شده ایم یا خیر ؟
سالها بود افراد خیلی کمی آن هم به علت رعایت نکردن مسائل بهداشتی در گیر این معضل می شدند .اما امروزه با رعایت کردن مسائل بهداشتی هم شاهد ابتلا به شپش سر هستیم زیرا یکی از راه های ابتلا به شپش این است که ممکن است شپش از سر فرد ناقل به سر فرد دیگری پرش داشته باشد واین شپش با تخمک گذاری در موهای این فرد موجبات آزار او را فراهم نماید .

علائم تشخیص شپش سر کدام است ؟
افرادی که دچار شپش سر شده اند معمولا دچار خارش شدید سر نیز می شوند واین اولین اخطار برای فرد بیمار می باشد . وقتی شما به این مشکل گرفتار شدید از دوستتان بخواهید که با دقت موهای شما را نگاه کند مخصوصا قسمت پشت سر وکنار گوش ها را زیرا اغلب شپش ها از این نقاط برای تخم گذاری استفاده می کنند .نکته بعدی پیدا شدن تخم های سفید در بین موها می باشد .فرق بین تخم شپش با شوره سر در این است که شوره با تکانی که به مو داده می شود از مو جدا می شود وبر روی زمین می افتد اما تخم شپش حالت چسبناک دارد وباید با ناخن از مو کشیده شود .اگر شما هر کدام از این دو حالت را داشتید شما دچار شپش سر شده اید وباید برای درمان آن اقدام کنید .

برای درمان شپش سر چه کارهایی باید انجام دهیم ؟
شپش سر به هر حال از سر فرد دیگری به شما یا خانواده شما منتقل شده و شکستن زنجیره انتقال تنها با درمان موثر و بررسی تمامی موارد تماس میسر می شود.
همانگونه که گفته شد شپش ها جزو حشرات محسوب می شوند ، بنابراین برای مقابله با آنها می بایست از یک حشره کش استفاده کرد که به شکل شامپو یا کرم قابل شستشو ساخته شده است .

در درمان شپش سر دو نکته مهم را باید همواره به خاطر داشت :
1- دو بار درمان به فاصله 7 تا 10 روز لازمست ، چرا که اگر چه با درمان نخست ، شپش های سر و اکثر تخم های آن از بین می روند ، اما از آنجایی که امکان سر برون آوردن آنها تا 7 روز بعد از تخم ها وجود دارد ، لذا بهتر است به فاصله 7 تا 10 روز ، درمان مجدد انجام شود تا پیش از آنکه این شپش های جدید بالغ شده و توانایی حرکت پیدا کنند ، از بین بروند.

2- تمام موارد تماس احتمالی باید درمان شوند، در غیر اینصورت همیشه احتمال ابتلای مجدد وجود خواهد داشت.استفاده از هر فرآورده دارویی دیگری لازمست که در مورد مصرف در زنان باردار ، مادران شیرده و نوزادان با پزشک مشورت انجام شود.پس از درمان ، برداشتن رشک ها نه برای ادامه درمان و نه برای کنترل بیماری ضرورتی ندارد. در عین حال برای بسیاری این مسئله از نظر ظاهر مهم بوده و یا ممکن است مشکلاتی را در مدرسه ایجاد کند. بنابراین چاره ای نخواهد بود بجز جدا کردن رشک ها با ناخن یا استفاده کردن از شانه های دندانه ریز. به هر حال به عنوان یک قاعده کلی ، اگر در فاصله کمتر از 4 سانتی متری پوست سر ، تخم شپش رویت نشود، بیماری درمان شده تلقی می شود و رشک های موجود روی موها با فاصله بیش از 4 سانتی متر، اهمیتی از نظر انتقال بیماری ندارند.

** شپش سر برخلاف شپش تنه ، ناقل هیچ بیماری دیگری نیست و از این بابت نگرانی وجود ندارد.

** به خاطر داشته باشید اگر پس از دوبار درمان مجددا به شپش سر مبتلا شدید ، این بدان معنی است که فرد مبتلای درمان نشده ای در نزدیکی شما وجود دارد. بهر حال با ابتلای مجدد، دو دوره درمان مجدد هم لازمست .

** طول مو، جنس ، سن و رنگ مو تاثیری در انتقال شپش نداشته ، شامپو کردن معمولی باعث از بین رفتن یا پیشگیری از آن نمی شود و شستشو با سرکه هم تاثیری ندارد.

** تراشیدن موها اگر چه موثر است اما راه حل مناسبی به شمار نیامده کاملا غیرضروری است .

** بعد از هر مورد که برای درمان استفاده می کنید بهتر است موهای خود را با شانه های فلزی شانه کنید وسپس این شانه را در آب وصابون قرار دهید تا شپش های آن کشته شود .

** بهتر است زمانی که شما در حال درمان شپش هستید تمام ملافه ها و لباس های خود را با آب داغ ومواد شوینده وسرکه نیز بشویید .این کار باعث بهبود فرایند درمان می شود وجدا از آن جلوی انتقال شپش را به سایرین را می گیرد


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند،بلوک آ،طبقه سوم،کلینیک صدف
تلفن : 32240828 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید




نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :